"Het centrum Buiten moet aantrekkelijk worden"

ALMERE • Ma 2 juli 2018 | 19:49 • Maandag 2 juli 2018 | 19:49

Een hotel, een bioscoop, horeca, winkels en meer woningen in het centrum van Almere Buiten moeten zorgen dat het winkelgebied aantrekkelijk wordt voor het publiek. Althans dat denkt de gemeente Almere. Het centrum van dit stadsdeel had in 2012 afgebouwd moeten worden, maar door de crisis is dat niet gebeurd. Nu het beter gaat met de economie willen de gemeente en de winkeliers dat de lege bouwkavels in het hart van het winkelgebied afgebouwd worden.  

Een centrum zonder hart


Almere Buiten is het tweede stadsdeel van Almere en telt ruim 55.000 inwoners. Zij geven aan behoefte te hebben aan een levendig en gezellig centrum waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. "Als het zes uur is en de winkels dicht zijn, is het hier erg rustig. Het is een centrum zonder hart" zegt een bewoner.  

Betaald parkeren nog steeds een probleem


Volgens de winkeliers is het betaald parkeren nog steeds de belangrijkste oorzaak voor het wegblijven van bezoekers. Zij vragen de politiek om het af te schaffen. Volgens Maarten Vroom van Vereniging Almere Buiten Centrum zijn de winkeliers bereid om de de parkeerkosten samen met de gemeente te betalen. Ook willen zij dat er meer groen komt in het centrum. 

Gemeente: Hotel komt er zeker en misschien ook een bioscoop


Volgens Wendy Eyendaal van de gemeente staat vast dat er een hotel met 160 kamers naast het station Almere Buiten komt. Daarnaast komen nog wat winkels bij en wordt er een horecaplein gebouwd. De verwachting is dat het hotel eind volgend jaar open gaat. Op de tijdelijke parkeerplaats tussen DoeMere en BuitenMere komt mogelijk een bioscoop met acht zalen. Op beide kavels komen ook woningen. Daardoor neemt het aantal centrumbewoners toe en draagt dat bij aan het verlevendigen van het winkelgebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel