Eis: 10 jaar voor poging moord op ontrouwe man

ALMERE • Wo 4 juli 2018 | 15:08 • Woensdag 4 juli 2018 | 15:08

De officier van justitie heeft woensdag tien jaar cel geëist tegen een vrouw uit Almere. Die zou in december haar man hebben geprobeerd te vermoorden door hem op te sluiten in de slaapkamer en het huis in de brand te steken. Ze was erachter gekomen dat hij een affaire had.

Vlak voor die dag in december vulde de Almeerse jerrycans met benzine. Ze verwijderde de brandmelders in huis en haalde de klink van de deur van de slaapkamer. De sleutel van het raam verstopte ze, zegt de officier van justitie.

'Pijnlijke dood'


Bovendien zocht ze kort daarvoor op Google naar termen als ‘moord en notaris’, ‘kruisboog’, ‘brandstichten zonder sporen achter te laten’, ‘kan een stekkerdoos in de brand vliegen?’ en ‘pijnlijke dood’.

Volgens het slachtoffer gingen ze die avond na een borrel samen naar bed en zag hij haar vervolgens met een gasbrander en jerrycans lopen, voordat ze de slaapkamerdeur dichtdeed. Toen hij vlammen onder de deur vandaan zag komen, legde hij er een badjas tegenaan om de rook tegen te houden. Na even zoeken, vond hij de sleutel van het raam en wist te ontsnappen uit de kamer. Maar op de trap kwam hij zijn boze vrouw opnieuw tegen met de gasbrander. Ze smeet benzine tegen zijn shirt en haalde er de brander langs.

Schadevergoeding


De man liep brandwonden op en blijvende littekens. Hij kampt ook met een posttraumatische-stressstoornis (ptts) en liep door dit alles naar eigen zeggen als ondernemer flink wat inkomsten mis. Daarom vroeg hij om een schadevergoeding van bijna drie ton. 

Zijn bijna ex-vrouw ontkent alle schuld. Volgens haar ontdekte ze pas die nacht per ongeluk de affaire en wilde ze daarna alleen het bed in brand steken. Ze bedacht zich namelijk dat het liefdeskoppel waarschijnlijk in haar bed had gelegen. Haar man probeerde haar tegen te houden en moet daarbij gewond zijn geraakt, zegt zij. 

'Tikte per ongeluk moord in'


De zoekopdrachten op de computer worden volgens haar bovendien verkeerd geïnterpreteerd. Ze had gezocht op zelfmoord, maar tikte per ongeluk moord in en de jerrycans had ze gevuld voor de tuinman, die mogelijk moest grasmaaien.

Volgens deskundigen kampt de Almeerse ook met ptss en heeft ze nog altijd klachten van de tia’s die ze in het verleden heeft gehad. Ze kampte eerder ook met ernstige depressies en zou daarom verminderd toerekeningsvatbaar zijn. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel