Voedselbos Zeewolde snakt naar water

ZEEWOLDE • Vr 6 juli 2018 | 0:12 • Vrijdag 6 juli 2018 | 0:12

Het voedselbos in Zeewolde snakt naar water. De initiatiefnemers van het bos roepen daarom Zeewoldenaren via Facebook op te komen helpen met water geven. Volgens Lydia Waterreus is iedereen welkom die de handen uit de mouwen wil steken.

Het voedselbos is ongeveer een half jaar geleden geplant met allemaal eetbare planten, struiken en bomen. Die jonge aanplant is nog erg kwetsbaar. Het duurt ongeveer vijf jaar voordat het bos volledig zelfstandig is. Door de droogte is de kans groot dat een deel van het bos het niet redt.

Vrijwilligers proberen de kwijnende plantjes te redden met emmertjes water. Op het perceel bij de Eikenweg is een waterpomp geplaatst waarmee grondwater kan worden opgepompt. 'Het is best zwaar werk', zegt een van de mensen die is komen helpen. 'Ik zal morgen waarschijnlijk spierpijn hebben, maar je krijgt zo een gratis work-out'. 

Alle beetjes helpen maar een beetje, zegt Waterreus. Ze hoopt dat meer Zeewoldenaren komen helpen. 'Het is ook heel gezellig hoor'.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel