Vermiste poes na 17 jaar weer thuis

ALMERE • Zo 8 juli 2018 | 18:09 • Zondag 8 juli 2018 | 18:09

Zo'n 17 jaar lang wist Almeerder Eric de Hont niet wat er van zijn vermiste poes Lollypop geworden was. Tot het dier dit weekend tot zijn verbazing door de dierenambulance werd thuisgebracht. "Gevonden in Weesp. En dankzij de chip wisten ze waar ze thuis hoorde." 

Wat het verhaal nog extra bijzonder maakt, is dat Lollypop 17 jaar geleden ook al eens tien maanden zoek was. Het destijds drie jaar oude diertje werd toen teruggevonden in Muiderberg. "Ja, blijkbaar voelt ze een onbedwingbare drang om de Hollandse Brug over te gaan", lacht Eric. Met de herkomst van het dier heeft dat volgens hem niet te maken. "Lollypop is hier in Almere geboren. Mijn vrouw en ik hebben haar zelf met pipetjes met melk groot gebracht." 

Lollypop vertrok opnieuw


Toen Lollypop na de eerste vermissing weer thuis kwam, waren er al wel twee nieuwe poezen in huis. Vermoedelijk was dat ook de reden dat het dier er al snel opnieuw vandoor ging. "Je merkte dat toen wel duidelijk. Het was haar huis niet meer."

Hoe het ditmaal gaat aflopen, durft Eric niet te voorspellen. "Ik heb inmiddels natuurlijk ook andere poezen in huis. Het is dus afwachten hoe het zal gaan. Voorlopig hou ik Lollypop in de badkamer. Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft. En daarna moeten we maar zien." 

Schoteltjes melk


Eric denkt niet dat Lollypop al die 17 jaar in het wild heeft doorgebracht. "Er heeft blijkbaar al die jaren iemand goed voor haar gezorgd. Alleen is die persoon blijkbaar niet met Lollypop naar de dierenarts geweest, want dan was via de chip wel duidelijk geworden dat ze in Almere thuishoort. Maar zo zijn er wel meer mensen die gevonden katten onder hun hoede nemen. Mijn ouders deden dat vroeger ook vaak. Dan zetten ze bijvoorbeeld af en toe een schoteltje met melk buiten."

Lollypop moet inmiddels tenminste 18 jaar oud zijn. Voor een poes is dat aanzienlijk, maar het is nog geen record. De Britse kat Nutmeg gold lange tijd als de oudste kat ter wereld en is 32 geworden.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel