Drie medewerkers Aviodrome gewond bij vliegtuigcrash Zuid-Afrika

LELYSTAD • Di 10 juli 2018 | 17:56 • Dinsdag 10 juli 2018 | 17:56

Een historisch vliegtuig dat begin juni werd geschonken aan luchtvaartmuseum Aviodrome is dinsdagmiddag neergestort in Zuid-Afrika. In het vliegtuig zouden ook drie medewerkers van het Aviodrome zitten. Volgens een woordvoerder zijn ze lichtgewond geraakt.

Het vliegtuig, een zogeheten Convair 340, is neergestort op Moloto Road naast Wonderboom Airport. Daar was het vliegtuig net opgestegen. Volgens een journalist van de krant Pretoria Rekord is er iemand aan zijn verwondingen overleden. Zeker 19 mensen zijn gewond geraakt. De slachtoffers zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

"Bij het opstijgen van het vliegtuig was al rook te zien"

— Liam Ngobeni, Pretoria Rekord


Het is niet duidelijk waarom het vliegtuig is neergestort. De journalist: "Bij het opstijgen van het vliegtuig was al rook te zien. De piloot kon niet meer terugkeren naar het vliegveld. Het raakt vervolgens een aantal draden. Daarna is het een gebouw ingevlogen." Het toestel zou in etappes naar het museum in Lelystad worden gevlogen.

//www.google.nl/search?q=%27Drie+medewerkers+Aviodrome+gewond+bij+vliegtuigcrash+Zuid-Afrika%27&rlz=1C1GCEA_enNL798NL798&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZo_SclpXcAhVF-qQKHaj9Ca8Q_AUICigB&biw=2048&bih=971#imgrc=QY1A8Ij_MmK64M

">https


Reactie Aviodrome
Het museum reageert op facebook op de crash. ''Ontzettend geschrokken zijn wij dat de Convair 340, het toestel dat binnenkort naar Aviodrome zou komen, tijdens het opstijgen van een testvlucht in Zuid-Afrika is neergestort. Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen.'' Daarnaast laat Lisette Kars van het Aviodrome weten dat ze nog aan het uitzoeken zijn of er daadwerkelijk iemand overleden is aan zijn verwondingen als gevolg van de crash. Ook is de General Manager woensdagochtend vertrokken naar Zuid-Afrika om de medewerkers daar bij te staan.

Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon dinsdagavond nog niets zeggen over de slachtoffers. Volgens een woordvoerder heeft de ambassade in Zuid Afrika contact met de hulpinstanties

Foto's en video: Twitter / @firstgroup_FRT









WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel