OM wil celstraf voor oud-manager Yarden na verduistering miljoen

ALMERE • Wo 11 juli 2018 | 11:29 • Woensdag 11 juli 2018 | 11:29

Tegen een 57-jarige man uit Almere is woensdag 3,5 jaar cel geëist waarvan een jaar voorwaardelijk voor verduistering. Hij drukte als financieel manager van uitvaartorganisatie Yarden meer dan 1 miljoen euro achterover.

Voor de verdachte kwam de eis hard aan. Voor hem is op zijn leeftijd een jarenlange celstraf gelijk aan de doodstraf, gaf zelf hij aan. Om deze reden vroeg zijn advocaat om een celstraf achterwege te laten. 

Financiële problemen


Zelf bekende de man woensdag tussen 2008 en 2016 negen ton verduisterd te hebben. Hij maakte vele bedragen over van de rekening van het uitvaartcentrum in Zwolle naar eigen rekeningen. De gaten vulde hij op vanuit de bankrekening van Yarden Vastgoed vanaf het kantoor in Almere.

De oud-financieel manager begon er naar eigen zeggen mee omdat hij financieel aan de grond zat. Hij was opgelicht door een compagnon en moest zijn huis met schulden verkopen na een scheiding. Eerst loste de manager zijn schulden af, daarna ging het uitgeven makkelijker, vertelde hij de rechters in Lelystad. Van het geld leefde hij 'als een god in Frankrijk', zo gaf ook zijn raadsman aan. Hij kocht een Chevrolet, liet zijn huis verbouwen en nam zijn vrouw mee op dure reizen naar Thailand. 

Volgens de oud-financieel manager zou dit niet de eerste keer geweest zijn dat er fraude is gepleegd bij Yarden in Almere. Zo zou in 2015 een medewerker betrapt zijn die 1,2 miljoen euro had verduisterd. 

Terugbetalen


De uitvaartorganisatie wil dat de Almeerder het geld terugbetaalt. De man is eerder al in een civiele rechtszaak veroordeeld tot terugbetaling maar kon het geld toen niet terugbetalen, omdat hij persoonlijk failliet is verklaard. 

Het vonnis volgt op 25 juli. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel