Honderden liters diesel gestolen bij boeren

NOORDOOSTPOLDER • Wo 11 juli 2018 | 15:34 • Woensdag 11 juli 2018 | 15:34

De politie in Noordoostpolder gaat extra surveilleren bij akkers en in het landbouwgebied in de noordwestelijke hoek van de gemeente. De afgelopen dagen is er bij in ieder geval zes boeren in dit gebied diesel gestolen. Het gaat steeds om honderden liters, bij één boer is zelfs 800 liter brandstof meegenomen.

De diesel is gehaald uit apparatuur die gebruikt wordt bij het beregenen van het land. "Omdat het zo droog is, gebruiken veel boeren deze beregeningsinstallaties. Daar zit heel veel diesel in om de machines lange tijd te laten werken", legt een wijkagent uit. "Brandstofdiefstallen komen wel vaker voor, maar het is nu met al die onbewaakte beregeningsinstallaties wel erg makkelijk voor de dieven".

De agent roept omwonenden op om extra waakzaam te zijn. "Deze hoeveelheden brandstof neem je niet zomaar mee, dus we gaan ervan uit dat de dieseldieven zich verplaatsen met een busje of een aanhangwagen". De politie verzoekt om 112 te bellen bij verdachte situaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel