Raad van Commissarissen Floriade BV stopt ermee

ALMERE • Vr 13 juli 2018 | 11:19 • Vrijdag 13 juli 2018 | 11:19

De volledige Raad van Commissarissen van de Floriade BV treedt per 1 augustus terug. De toezichthouders geven aan dat de oorspronkelijke opdracht die ze hebben meegekregen door een koerswijziging ‘significant is veranderd.’

De gemeente Almere heeft er onlangs voor gekozen om de ontwikkeling van de Floriade in 2022 en de gebiedsontwikkeling voor de woonwijk die daarna overblijft, nauwer met elkaar verweven te laten zijn. Volgens de RvC zorgt dat ervoor dat er een nieuwe organisatiestructuur nodig is. Er wordt nu gekeken wat daarvoor de beste invulling is. 

“In dat licht is de RvC na ampel beraad tot de slotsom gekomen dat hij ruimte wil maken om toekomstgericht en in een hoog tempo over te kunnen gaan naar een nieuwe structuur,” zo schrijven de vijf commissarissen. President Commissaris Tjibbe Joustra wil het besluit niet nader toelichten. Ze gaan ervan uit dat de gemeente Almere voor 1 augustus tenminste twee nieuwe commissarissen benoemt. 

De terugtredende toezichthouders zijn: 

- Tjibbe Joustra (President Commissaris)
- Jolanda Jansen
- Jan de Vries
- Jan Willem Breukink
- Willem van der Schoot

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel