Geld om Parkhuys te redden

ALMERE • Vr 13 juli 2018 | 12:19 • Vrijdag 13 juli 2018 | 12:19

Het college van burgemeester en wethouders wil eenmalig 70.000 uittrekken om het Parkhuys in Almere te helpen. Dat antwoordt het college op vragen van D66.

Het Parkhuys is een inloophuis voor mensen die zelf of door iemand in hun omgeving te maken krijgen met kanker. Er worden informatie-avonden, activiteiten en contactmomenten met lotgenoten georganiseerd.

Locatie te duur


Vanwege de financiële situatie van het centrum moet het huidige pand voor 1 september zijn verkocht om op een goedkopere locatie te kunnen voortbestaan. D66 sprak van een nijpende situatie.

Meer tijd


Het college zegt dat eind juni hierover een gesprek plaats heeft gevonden met het bestuur. Boven op de jaarlijkse subsidie wil B en W een eenmalige bijdrage van 70.000 euro doen om het Parkhuys meer tijd te geven om het huidige pand te kunnen verkopen en een nieuwe plek te vinden.

Met dit bedrag kan het Parkhuys nog tot juli 2019 op de huidige locatie blijven. Voorwaarde is dat het Parkhuys voor het einde van het jaar met een plan komt om de financiële positie structureel te verbeteren. 

Het voorstel moet officieel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel