Monument grafveld onthuld

SWIFTERBANT • Vr 13 juli 2018 | 12:28 • Vrijdag 13 juli 2018 | 12:28

Vrijdagochtend is in Swifterbant een monument onthuld ter herinnering aan de negen mensen die met archeologische opgravingen gevonden zijn. Het monument bestaat uit een informatiebord bij de ingang van het natuurgebeid aan de Visvijverweg en negen eikenhouten palen met een maquette. Het bord werd onthuld door Gedeputeerde Michiel Rijsberman en Tineke Roovers van Batavialand

Rijsberman is erg trots op het monument. "Het laat zien dat Flevoland echt een unieke geschiedenis heeft die veel langer doorgaat dan het droogleggen van de polder." Ook Dick Veldhuizen is erg blij met het monument. De archeoloog heeft zich jaren ingezet voor de opgravingen. "Ik vind dit echt fantastisch. Dit monument vertelt echt een interessant verhaal."

De negen gevonden mensen leefden in de Swifterbantcultuur. De naam is ontleend aan de vindplaats van de archeologische resten van 6.000 jaar oud. Voor het eerst werden er voorwerpen gevonden die ouder moesten zijn dan de trechterbekercultuur van de hunebedden. Omdat voor deze periode nog geen naam bestond, werd deze de Swifterbantcultuur genoemd.

Deel artikel

reacties (2)

 • Harm

    Zo 15 juli 2018 Zondag 15 juli 2018

  Weer erg interessant. Ga daar zekert eens kijken! W

  reageer
 • Wiebe

    Vr 13 juli 2018 Vrijdag 13 juli 2018

  Beste stagiaire,

  "De archeoloog heeft zich jaren in gezet" - moet zijn: ingezet

  "Swifterbandcultuur" - moet zijn: Swifterbantcultuur"

  Veel succes gewenst!

  Groetjes

  Wiebe

  reageer
 • Robin

    Vr 13 juli 2018 Vrijdag 13 juli 2018

  Ja of gewoon helemaal niet.
  Toen de krant elke dag op de vloer kwam ging je hem toen ook al uitspitten op taalfouten, en dan ook een brief sturen na de krant dat er een fout in stond.
  Bah...

 • Wicht

    Vr 13 juli 2018 Vrijdag 13 juli 2018

  De beste stuurlui staan aan wal. Je kunt dit soort verbeteringen ook best per mail aan de omroep sturen. Is een stuk beleefder ook.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert