Eerder maaien in Warande om dode dieren te voorkomen

LELYSTAD • Za 14 juli 2018 | 14:24 • Zaterdag 14 juli 2018 | 14:24

Om het risico te verkleinen dat bij maaiwerkzaamheden in de Lelystadse nieuwbouwwijk Warande dieren het slachtoffer worden, zal voortaan voor het broedseizoen (half maart tot half juli) gemaaid worden. Dat laat de gemeente weten op vragen van GroenLinks. Die partij stelde vragen nadat in mei een medewerker van een groenbedrijf over een eendennest was gereden.

Beheerkaart


Voor Warande is een beheerkaart opgesteld waarop te zien is welke niet definitief ingerichte terreinen vier keer per jaar worden gemaaid. De gemeente brengt één keer de aanwezige flora en fauna in kaart, dat hoeft niet elke keer opnieuw te gebeuren. De aannemer moet voordat hij aan de slag gaat een snelle inventarisatie maken.

Verscholen


Daarmee is volgens de gemeente niet te voorkomen dat iets over het hoofd wordt gezien, omdat dierlijk leven vaak erg verscholen zit. "Als we op de hoogte waren geweest van dit eendennest hadden we er ruimschoots omheen laten maaien en het een volgende maaironde weer meegenomen,'' aldus een woordvoerder van de gemeente.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel