'We willen de leefbaarheid in het Saalicon behouden'

CREIL • Di 17 juli 2018 | 16:34 • Dinsdag 17 juli 2018 | 16:34

Samen eten om de leefbaarheid in het dorp in stand te houden: dat gebeurt bij Aan Tafel in Creil. De initiatiefnemer is Anja Menting, die graag de handen uit de mouwen steekt voor het dorp.

Iedere maand koken Anja en Anita vrijwillig voor zo'n vijfentwintig gasten. Voor 9 euro per avond kunnen mensen komen eten. Daarvoor krijgen zij een driegangenmenu, koffie en een toetje. Vooral zestigplussers komen eten. 'Het multifunctioneel centrum het Saalicon heeft een beetje een senioren-imago,' vertelt Anja. 'Daar willen we echt graag vanaf. Iedereen is welkom!'

Koken voor vijfentwintig man is 'een makkie', volgens Anja. Met de opbrengst van Aan Tafel wordt de huur van het gebouw bekostigd. 'Ik vind het gewoon leuk om lekker bezig te zijn. We doen het echt voor het dorp.' 

Aan Tafel is een klein onderdeel van de activiteiten die worden georganiseerd in het Saalicon, die veelal door vrijwilligers in stand gehouden worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel