Onenigheid binnen PvdA-fractie; Buyatui steunt Iskender niet

ALMERE • Do 19 juli 2018 | 17:55 • Donderdag 19 juli 2018 | 17:55

Er is onenigheid binnen de Almeerse PvdA-fractie. Donderdagmiddag publiceerde de fractie een persbericht met daarin de boodschap dat zij achter fractievoorzitter Kerim Iskender blijft staan. Dit naar aanleiding van kritiek op zijn functioneren door partijleden.

Later op de middag, om 17:15 uur, kwam de PvdA met een geüpdate persbericht. Daarin is toegevoegd dat één van de fractieleden zich niet in het verstuurde bericht kan vinden. Vice-fractievoorzitter Leida Höhle wilde in eerste instantie niet aangeven om wie het gaat, maar in een later telefoongesprek zegt ze dat het Hassan Buyatui betreft.

Hij heeft na het versturen van het persbericht aangegeven niet achter de inhoud te staan. Volgens Höhle is dat ook niet expliciet aan hem gevraagd voorafgaand aan het versturen.

Hassan Buyatui wil in een reactie alleen het volgende zeggen: "Ik distantieer me van wat de anderen doen en zeggen. Ben alleen verantwoordelijk voor mijn woorden en mijn handelingen." Na afloop van de gemeenteraadsvergadering donderdagavond gaf Buyatui aan in de fractie te blijven. Hij is niet van plan om voor zichzelf te beginnen. 

De volledige tekst van het PvdA-persbericht:

ALMERE - PvdA fractie blijft achter voorzitter Iskender staan

Afgelopen maandag 16 juli heeft de fractie kennisgenomen van een relaas van een aantal oud raadsleden omtrent de recente ontwikkelingen rondom het aftreden van Tjeerd Herrema. In het stuk wordt o.a. gesteld dat de fractievoorzitter niet integer gehandeld zou hebben. De fractie herkent zich niet in dit beeld. Het bestuur heeft ook kennis genomen van het relaas, alle betrokkenen gehoord en geconcludeerd dat er geen sprake is van niet integer handelen van de fractievoorzitter.

De kwestie is gisteren op de algemene ledenvergadering onderwerp van gesprek geweest. Dat gesprek heeft niet geleid tot een ander beeld bij de fractie.

De fractie blijft achter haar fractievoorzitter staan. De fractie kijkt uit naar de installatie van de nieuwe wethouder Loes Ypma en de uitvoering van het mooie coalitieakkoord.

--- Einde Persbericht ---

Noot voor de redactie: Een van de fractieleden kan zich niet vinden in bovenstaand bericht.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel