Terrastest: Fluitje is het goedkoopst in Almere

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 9:06 • Vrijdag 20 juli 2018 | 9:06

Wie op een terrasje in een grote stad een fluitje bestelt is het goedkoopst uit in Almere. Dat blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners. Zij bekeken de prijzen van verschillende drankjes in 21 steden. Het biertje kost op een Almeers terras gemiddeld €2,40.

Het onderzoeksbureau bekijkt jaarlijks de prijs van drankjes op het terras. Daarbij wordt gekeken wat twee koffie, twee fris, twee biertjes en twee glaasjes Rosé kosten. Gemiddeld ben je het duurst uit in Amsterdam. In de hoofdstad kosten deze acht drankjes gemiddeld €25,10. Op de dertiende plek staat Almere. Daar kosten de acht drankjes €22,10. Dat is drie procent duurder dan vorig jaar. 

De inkoopprijs van bier steeg volgens de onderzoekers met zo'n 2,5 procent. De horecaondernemers zouden daardoor de prijs voor een fluitje verhogen met zo'n 3,5 procent. De inkoopprijs van bier is de afgelopen vijf jaar met een vijfde gestegen. 

Trends op het terras


De verkoop van speciaalbieren zit volgens de onderzoekers in de lift. Met name weizen- wit- en blond bier doen het goed op terrassen. Verder zijn radler en rosé bieren populair. De sterkste groei in het biersegment is alcoholvrij bier. De consumptie hiervan steeg het afgelopen jaar met een kwart.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel