'Rondweg Marknesse hard nodig'

MARKNESSE • Zo 22 juli 2018 | 15:47 • Zondag 22 juli 2018 | 15:47

Veel inwoners van Marknesse willen graag een rondweg om het dorp. In de huidige situatie moet al het verkeer door de Breestraat. Dit is de doorgaande weg door het centrum. Grote vrachtwagens en zwaar landbouwverkeer moeten dus ook door het dorp. Dat levert soms gevaarlijke situaties op. 

Eerder mocht op de Breestraat nog 50 gereden worden, tegenwoordig is dat nog maar 30. Maar daar houden veel automobilisten zich volgens de dorpsbewoners niet aan. "De grote landbouwmachines rijden veel harder dan 30. En de kinderen fietsen daar dan naast. Dat gaat echt nog eens goed fout", laat een van de inwoners weten. "En moeten we dan wachten tot het écht fout gaat?" 

Er wordt geopperd om de rondweg aan te leggen vanaf de rotonde bij de N331 en de Emmeloordseweg. Het is de bedoeling om meteen de Zwolse Vaart over te steken en dan aan te sluiten op de Feike Bruinsmalaan of de Kleiweg. 

Tekst gaat verder onder de foto

Varianten van de rondweg

Het idee voor een rondweg is niet nieuw. "Zo'n 15 jaar geleden werd er ook al over gesproken", vertelt oud-voorzitter Dorpsbelang Cees Masteling. "Het gaat steeds in golfbewegingen heb ik het idee. De huidige voorzitter, Hans Rommens, trekt er heel hard aan. Zij zetten het nu echt op de kaart. Dat is de aanleiding geweest dat nu ook de gemeente een onderzoek is gaan doen."

Na de zomer moet het onderzoek naar de haalbaarheid van een rondweg afgerond zijn. De gemeenteraad praat er dan over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel