Drie aanhoudingen in Oostvaardersplassen voor vernielen sluis

LELYSTAD • Di 24 juli 2018 | 10:43 • Dinsdag 24 juli 2018 | 10:43

In de Oostvaardersplassen zijn maandagavond drie mensen aangehouden. Volgens de politie waren ze bezig een sluis te vernielen. Ze wilden meer water doorlaten voor de dieren in het gebied. 

De drie, twee vrouwen en een man, werden op heterdaad betrapt. Volgens de politie heeft de man bij zijn aanhouding ook een boswachter beledigd.

De twee vrouwen zijn maandagavond weer vrijgelaten. De man zit nog vast en komt waarschijnlijk in de loop van de dag vrij.  

Een van de aangehouden vrouwen ontkent dat er vernielingen aan de sluis zijn aangericht en zegt dat er al een gat in de sluis zat. 

Voldoende water


De provincie liet vorige week weten dat het waterpeil door de aanhoudende droogte in de Oostvaardersplassen weliswaar is gedaald, maar dat er nog voldoende drinkwater is voor de edelherten, de konikpaarden en de heckrunderen. 
Dat is volgens Staatsbosbeheer nog altijd het geval. "Het gaat om een laaggelegen kleigebied. Er is zat water", aldus woordvoerder Imke Boerma. "Dit in tegenstelling tot de Veluwe bijvoorbeeld waar drinkwaterplekken worden aangevuld."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel