International Youth Games sluit af met spetterende musical

ALMERE • Do 26 juli 2018 | 22:52 • Donderdag 26 juli 2018 | 22:52

De laatste dag van de International Youth Games is donderdagavond afgesloten met een musical die door de deelnemers van het cultuurprogramma werd opgevoerd.

De afgelopen dagen waren bijna 400 jongeren uit verschillende Europese steden in Almere bijeen om te sporten en andere culturen te leren kennen. De steden Aalborg uit Denemarken, Rendsburg uit Duitsland, Lancaster uit Engeland en Almere organiseren samen deze jeugdspelen, ieder om de vier jaar. Ook nodigt het organiserende land daarbij zijn partnersteden uit.

Dit jaar was Almere aan de beurt en dus zijn ook de partnersteden Rathenow uit Duitsland en Raciborz uit Polen uitgenodigd. De buitenlandse deelnemers zijn ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen. De afgelopen dagen zijn er verschillende sporten beoefend zoals, atletiek, badminton, golf, handbal, judo, roeien, tennis, triatlon en zwemmen.

Musical


In de Topsporthal van Almere werden donderdagavond eerst alle medaillewinnaars van de verschillende sporten op het podium geëerd. De ruim vijftig deelnemers van het cultuurprogramma hebben in drie dagen een complete musical ingestudeerd en mochten het resultaat laten zien aan de sporters. Onder luid gejuich werd een spetterend optreden neergezet, geïnspireerd op de musical West Side Story.

Morgen gaan de sporters weer naar huis. Volgend jaar worden de International Youth Games gehouden in het Deense Aalborg. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel