Duizenden scouts bijeen in Zeewolde voor Roverway

ZEEWOLDE • Zo 29 juli 2018 | 17:30 • Zondag 29 juli 2018 | 17:30

Op Scoutinglandgoed Zeewolde zijn zondagochtend de eerste deelnemers van de Roverway 2018 aangekomen. Nederland is voor de eerste keer gastheer van het evenement waaraan ongeveer 4200 scouts uit 50 landen deelnemen.

Roverway is een internationaal evenement voor roverscouts van over de hele wereld. De afgelopen week zijn de scouts op verschillende plekken in Nederland geweest. In gemengde groepen van zo’n vijftig man trokken ze vanuit Den Haag door het hele land. Ze bezochten musea, gingen naar de Efteling en deden verschillende maatschappelijke activiteiten.

De laatste vier dagen van het evenement zullen ze in Zeewolde doorbrengen. Vanaf morgen trekken de scouts door het dorp. Daarnaast doen ze verschillende activiteiten zoals zeilen, boogschieten en fietsen.

Eén van de doelen van het evenement is om kennis te maken met scouts uit andere culturen. "We hebben veel dingen geleerd van verschillende culturen. Zoals wat mensen doen en wat ze eten", vertelt Paulyn Apprey uit Ghana. "Sommige dingen had ik niet geleerd als ik hier niet was geweest."

Zondagavond is er op het Scoutinglandgoed een groot openingsfeest. "Alle mensen gaan samen dansen en komen bij elkaar. Ik heb er heel veel zin in", aldus Chriatina Michael uit Cyprus. Roverway duurt nog tot 2 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel