Actiegroepen gaan heckrunderen bijvoeren

FLEVOLAND • Ma 30 juli 2018 | 19:12 • Maandag 30 juli 2018 | 19:12

Drie actiegroepen gaan de heckrunderen in de Oostvaardersplassen bijvoeren. Volgens hen is er op dit moment onvoldoende eten voor deze dieren in het gebied. De statenfracties van 50Plus en de PVV zijn het daar mee eens en willen dat de provincie en Staatsbosbeheer voor extra voedsel zorgen.

Maandag werd dit verzoek afgewezen. In reactie daarop kondigde De Actie/demo Groep Dieren bijvoeren Oostvaardersplassen!! aan deze week al voer te brengen.

Wat is het beste voer? 


Comité KALF en de ActieVOERgroep OVP onderzoeken eerst nog wat het beste voer voor dit moment is, en hoe dat bij de beesten gebracht kan worden. In tegenstelling tot deze winter staan de heckrunderen niet meer langs de randen van de Oostvaardersplassen, maar meer verspreid over het gebied. Hierdoor wordt bijvoeren lastiger, zeggen de actievoerders. De edelherten en konikpaarden zijn volgens hen wel in goede conditie.    

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel