Internationaal scoutingevenement groot succes

ZEEWOLDE • Wo 1 augustus 2018 | 22:58 • Woensdag 1 augustus 2018 | 22:58

Het scoutingevenement Roverway 2018 in Zeewolde is woensdagavond met een groot feest afgesloten. Volgens alle betrokkenen was het een groot succes. Op het Scoutinglandgoed hadden zich de afgelopen vier dagen zo'n 4500 scouts met 50 verschillende nationaliteiten verzameld.

Het internationale evenement wordt één keer in de drie à vier jaar gehouden en het is de eerste keer dat Nederland gastheer was. Volgens de organisatie bleek het terrein bij Zeewolde erg geschikt te zijn om alle scouts te huisvesten en aan de verschillende activiteiten deel te laten nemen. De organisatoren zouden Roverway dan ook vaker naar Nederland willen halen.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde is tevreden over het verloop van het scoutingevenement. De gasten hebben zich ook veel in het dorp laten zien en de plaatselijke ondernemers hebben het diner van de laatste avond verzorgd. Vooral die interactie met de dorpelingen is iets waar Gorter trots op is. Ook hij zou het internationale evenement vaker op het Scoutinglandgoed Zeewolde willen zien.

De duizenden scouts tussen de 16 en 22 jaar werden tijdens Roverway 2018 uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Donderdagochtend vertrekken zij met bussen uit Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel