Viaduct Waterlandseweg nabij modecentrum gesloopt

ALMERE • Do 2 augustus 2018 | 13:40 • Donderdag 2 augustus 2018 | 13:40

Het viaduct tussen de Veluwedreef en de Waterlandseweg in Almere wordt komend weekeinde gesloopt. De weg is op die plek vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 6.00 uur afgesloten voor verkeer.

Hoe moet het verkeer omrijden?


De op- en afritten van de A6 bij Almere Stad (ter hoogte van het modecentrum) zijn bereikbaar. Het lukt dus alleen niet om het viaduct onderdoor te rijden. Wie vanaf Zeewolde naar Almere Stad wil rijden, kan het beste de A6 oprijden en bij afrit 6 Almere Buiten-West keren. En wie vanuit Almere Stad naar Zeewolde wil, kan het makkelijkst keren bij afrit 3 Almere Stedenwijk. 

Waarom is het slopen nodig?


Naast het oude viaduct is een nieuw breder viaduct gebouwd, waar de A6 overheen loopt. Het verkeer rijdt hier sinds twee weken overheen. Het nieuwe viaduct is ook langer dan het oude exemplaar omdat de rijbanen van de Waterlandseweg onder het viaduct breder worden. Ook komt er nog een fietspad naast te lopen. 

Op de plek van het te slopen viaduct komt in de toekomst nog een nieuw exemplaar en daarnaast nog één. Dat is nodig voor de verbreding van de A6. 

Hoe gaat het slopen in zijn werk?


De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het viaduct zijn sinds twee weken in volle gang. De vangrails zijn verwijderd, het asfalt wordt van het wegdek gehaald en de lichtmasten zijn verwijderd. Ook is er zand op het viaduct gestort, dat dit weekeinde gebruikt kan worden om de Waterlandseweg te beschermen tijdens het slopen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van grote mobiele kranen die zijn voorzien van een sloophamer en een knijper.

De werkzaamheden zouden voor geluidsoverlast kunnen zorgen. Ook kan het vanwege het warme droge weer stoffig zijn. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het viaduct nat gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel