Sloop viaduct Waterlandseweg in volle gang

ALMERE • Za 4 augustus 2018 | 14:35 • Zaterdag 4 augustus 2018 | 14:35

De sloop van het viaduct in de A6 tussen de Veluwedreef en de Waterlandseweg in Almere ligt op schema. Door de sloopwerkzaamheden is het sinds vrijdagavond niet mogelijk om onder de snelweg door te rijden. Deze afsluiting duurt tot maandagochtend 6.00 uur.

Naast het oude viaduct is al een breder viaduct gebouwd, waar de A6 overheen loopt. Het verkeer rijdt hier sinds twee weken overheen. Het nieuwe viaduct is ook langer dan het oude exemplaar omdat de rijbanen van de Waterlandseweg onder het viaduct breder worden. 

De op- en afritten van de A6 bij Almere Stad (ter hoogte van het modecentrum) zijn wel bereikbaar. Wie vanaf Zeewolde naar Almere Stad wil rijden, kan het beste de A6 oprijden en bij afrit 6 Almere Buiten-West keren. En wie vanuit Almere Stad naar Zeewolde wil, kan het makkelijkst keren bij afrit 3 Almere Stedenwijk. 

Op de plek van het gesloopte viaduct komen in de toekomst nog twee nieuwe exemplaren. Dat is nodig voor de verbreding van de A6. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel