Duizenden scouts bijeen voor aftrap Nationaal Waterkamp

ZEEWOLDE • Di 7 augustus 2018 | 14:39 • Dinsdag 7 augustus 2018 | 14:39

Op een bomvol Raadhuisplein met scouts is in Zeewolde dinsdagmiddag Nawaka 2018 officieel geopend. Dit Nationaal Waterkamp van Scouting Nederland wordt tot 15 augustus gehouden op het scoutingslandgoed bij Zeewolde.

De ruim vierduizend waterscouts kwamen met hun bootjes naar de Aanloophaven, waar ze door burgemeester Gerrit Jan Gorter welkom werden geheten. Met veel water en watergevechten hielden de scouts zich ondanks temperaturen van boven de 30 graden zo goed mogelijk koel.

Ridder Arnold Joosten


Vlak voor de opening had Gorter een verrassing voor zijn dorpsgenoot Arnold Joosten. Die is al 37 jaar actief bij de scouting, stond aan de wieg van scoutinggroep Jan Wandelaar in Zeewolde en heeft sinds 1989 nog nooit een Nawaka gemist. Joosten kreeg uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Joosten gaf toe dat hij wel door had dat er iets stond te gebeuren, maar was zeer vereerd dat hij deze onderscheiding heeft gekregen.

Van alles te doen


Tijdens Nawaka Zeewolde is er de komende dagen van alles te doen in en rondom het water van het Nuldernauw. Zo zijn er zeil- en roeiwedstrijden, maar worden er ook workshops EHBO en reanimatie gegeven. Zaterdag is er een bezoekdag voor ouders.
Het waterkamp wordt eens in de vier jaar georganiseerd, dit is de eerste keer dat het in Zeewolde plaatsvindt. Bij de organisatie zijn zo'n 700 vrijwilligers betrokken.
De scouts kwamen maandag al aan op het Scoutingslandgoed. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel