The Sting vertrekt uit Stadshart

LELYSTAD • Vr 10 augustus 2018 | 12:28 • Vrijdag 10 augustus 2018 | 12:28

Kledingzaak The Sting vertrekt in het eerste kwartaal van 2019 uit de winkelstraat Promesse in het Stadshart van Lelystad. Dat bevestigt een woordvoerder. Zij laat weten dat het bedrijf - dat in Nederland 55 filialen heeft - geen toelichting wil geven waarom het na tien jaar het grote pand in Lelystad verlaat.

Brandbrief


The Sting is na Jeans Centre en Jack & Jones de derde kledingzaak die binnen een tijdsbestek van twee jaar de deuren sluit. Vier jaar geleden stuurde de toenmalige ondernemersvereniging een brandbrief naar de gemeente omdat diverse, grote winkelketens het winkelcentrum dreigden te verlaten. De waarschuwing was toen dat als het centrum niet aantrekkelijker zou worden gemaakt voor het winkelend publiek de nodige huurcontracten opgezegd zouden worden.

Blikvangers


De brief werd destijds ook ondertekend door The Sting, samen met The New Yorker vanaf het begin één van de blikvangers van de nieuwe winkelstraat Promesse. Ondanks dat de gemeente, vastgoedeigenaren en ondernemers beter met elkaar samenwerken, het Stadshart is verfraaid en er plannen liggen voor een nieuwe woonwijk (Parkwijk) en uitgaanscentrum (Theaterkwartier), heeft The Sting toch besloten Lelystad vaarwel te zeggen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel