Atletiekbaan nog niet klaar maar nu al open

ZEEWOLDE • Ma 13 augustus 2018 | 21:55 • Maandag 13 augustus 2018 | 21:55

De atletiekbaan in Zeewolde is zo goed als klaar. De bouwers moeten alleen nog de laatste puntjes op de i zetten. Toch kon maandagavond de eerste groep atleten de baan op. De eer ging naar het g-team van de atletiekvereniging.  

De atleten zijn enorm blij met hun nieuwe trainingsplek. "Vorig jaar trainden we op een fietspad", reageert één van de g-sporters. Een medesporter is ook blij dat de tijd van deze fietspadtrainingen voorbij is. "Dan hoef je tenminste niet meer aan de kant." 

Naast een hardloopbaan, die ook geschikt is voor hordelopen, is er nu onder meer plek voor hoogspringen, verspringen, speerwerpen en kogelstoten. Rondom het atletiekveld ligt een schaatsbaan. In deze kuip rondom het veld staat water dat momenteel voor de atleten een extra hindernis vormt. Met houten pallets is een tijdelijke brug gebouwd. 

De komst van de atletiekbaan is niet zonder slag of stoot gegaan. De politiek in Zeewolde heeft jarenlang gediscussieerd over dit onderwerp. De atletiekclub had in 2003 al plannen voor een atletiekbaan. Sinds 2008 is de politiek in Zeewolde met dit onderwerp bezig.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel