'Minima dreigen voordelige verzekering te verliezen'

LELYSTAD • Za 18 augustus 2018 | 12:32 • Zaterdag 18 augustus 2018 | 12:32

De minima in Lelystad dreigen hun voordelige zorgverzekering te verliezen. Zij hebben deze via hun gemeente afgesloten, maar voor zorgverzekeraars is deze 'gemeentepolis' niet rendabel. Verzekeraars willen daarom af van deze polis. Dat schrijft het AD

Het idee achter de gemeentepolis, die in meerdere Nederlandse gemeentes kan worden afgesloten, is vooral bedoeld om mensen in de bijstand te helpen. Zij krijgen op deze manier een verzekering waarbij de gemeente financieel kan bijspringen. Het eigen risico ligt daardoor lager. 

Wat de gevolgen zijn voor de minima is onduidelijk. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is er niet of nauwelijks informatie over effecten van deze minimapolis. In de krant zegt een hoogleraar dat het verdwijnen geen ramp is. Volgens de hooglereaar gezondheidseconomie kunnen minima zelf een goedkope zorgverzekering regelen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel