Ruim 100 meldingen over geluidsoverlast Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Ma 20 augustus 2018 | 14:40 • Maandag 20 augustus 2018 | 14:40

Bij de gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet zijn de afgelopen dagen zo'n 115 meldingen binnengekomen over geluidsoverlast door Lowlands in Biddinghuizen. De meldingen gingen vooral over dreunende basgeluiden, die tot vier á vijf uur in de ochtend te horen waren. Een geluidstechnicus heeft elke avond rondgereden en metingen gedaan in de drie plaatsen en geconstateerd dat dat beeld klopt, zo laat de gemeente Oldebroek weten.

Verrenweg de meeste meldingen (90) kwamen uit Elburg. Uit Oldebroek kwamen tien meldingen en uit Nunspeet vijftien. 

Het was dit jaar voor het eerst dat de inwoners van Elburg, Nunspeet en Oldebroek de geluidsoverlast konden melden via WhatsApp en sms. De drie gemeenten waren daartoe overgegaan na klachten bij vorige edities van Lowlands en Defqon.1. 

Reactie Dronten


Burgemeester Aat de Jonge van Dronten zal donderdag tijdens het wekelijkse persuur terugblikken op het evenement. Volgens de gemeente zal hij dan ook meer informatie geven over de geluidsnormen in combinatie met de laatste twee evenementen: Defqon.1 en Lowlands.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel