Verkoopstal verdwijnt na aanhoudende diefstallen

NOORDOOSTPOLDER • Di 21 augustus 2018 | 21:32 • Dinsdag 21 augustus 2018 | 21:32

Twee jonge agrarische ondernemers in de Noordoostpolder stoppen met de verkoop van streekproducten in onbemande stalletjes langs polderwegen. Volgens de broers Dax en Hidde van Ulsen wordt er geregeld geld gestolen en rekenen lang niet alle klanten de producten die ze meenemen af. Het loont daarom niet meer om uien, eieren, aardappelen en sappen op deze wijze aan de man te brengen. 

De broers hadden vier onbemande stalletjes langs polderwegen, maar sluiten nu ook hun laatste kraam aan de Ramsweg. Volgens Dax van Ulsen werd er niet alleen geld gestolen, maar is ook het complete geldkistje wel eens meegenomen. Andere keren trof hij een lege kraam aan, maar zat er in het geldkistje maar een paar euro.

"Meer gedupeerden"


Volgens Dax zijn ze niet de enige gedupeerden. ,,We zien op bijvoorbeeld Facebook dat veel akkerbouwers zich beklagen over diefstal. Soms zijn er zelfs camerabeelden, waarop te zien is hoe er gestolen wordt."

Op Facebook krijgen de broers veel steunbetuigingen. Ook spreken veel mensen hun afkeuring uit over de diefstallen.

Groenten & Zo gaat door


De broers blijven onder de bedrijfsnaam Groenten & Zo hun producten wel leveren aan bedrijven en horecagelegenheden. Ook vaste klanten willen ze blijven bedienen. Maar die moeten dan van tevoren via WhatsApp een bestelling doorgeven.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel