Laatste zomeravond-draverij trekt zo'n 2.000 bezoekers

EMMELOORD • Wo 22 augustus 2018 | 22:10 • Woensdag 22 augustus 2018 | 22:10

De 59e editie van de draverij in Emmeloord heeft zo'n 2.000 bezoekers getrokken. Organisator Hans Hagendijk kijkt tevreden terug op drie succesvolle zomeravonden met paardenrennen. "Het is jammer dat het afgelopen is, maar we hebben een heel fijn gevoel als het weer achter de rug is."

De baan bij het Emmelerbos lag er woensdag beter bij dan bij de vorige wedstrijd. Door de droogte ontstonden toen grote stofwolken achter paard en pikeur. De baan is weer hersteld en ligt er zo strak bij als een golfbaan, vertelt Hagendijk. Ideale omstandigheden om een gokje te wagen op een paard. ''We hadden ruim 50.000 euro omzet gedraaid de eerste keer."

De organisatie van de draverij kijkt al uit naar de editie van volgend jaar. De draverij viert dan het zestigjarig jubileum. "We willen daar graag wat meer cachet aan geven", vertelt Hagendijk. "Misschien doen we dan een vierde koers, maar dat weten we nog niet zeker." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel