Nieuwbouw afgestemd op kenmerkende architectuur dorp

NAGELE • Do 23 augustus 2018 | 20:48 • Donderdag 23 augustus 2018 | 20:48

Achttien nieuwe woningen die binnenkort in Nagele verrijzen, zijn helemaal afgestemd op de kenmerkende architectuur van het dorp. Dat blijkt uit de eerste impressie en een omschrijving van ontwikkelaar OVT en architect J. Post. 

Alle huizen in Nagele hebben een plat dak en dus hebben ook de nieuwe woningen geen schuine delen. De nieuwbouw komt op de plek van de voormalige Noorderwinkels. Deze winkels werden na jaren van gedeeltelijke leegstand door de gemeente gekocht en dit voorjaar gesloopt

Architect J. Post heeft voordat hij aan de slag ging eerst de geschiedenis van het dorp bestudeerd. "Die historie is op alle niveau’s van het plan doorvertaald naar nu. Zo komt bijvoorbeeld de ‘ruimte in ruimte’ gedachte in de woning terug in de vorm van een wintertuin of patio en zijn de entrees geaccentueerd met een zogenaamde Nagelse ‘tafelconstructie’, een carport.”

Nagele heeft zich de afgelopen tijd gepresenteerd als een dorp dat zo duurzaam mogelijk wil worden. Om die reden heeft de architect ook zonnepanelen op de huizen gepland. 

Waarschijnlijk wordt in oktober een informatieavond gepland. Geïnteresseerden kunnen dan nog wensen neerleggen, die eventueel in de verdere plannen worden meegenomen. Eind van het jaar moeten de woningen dan in de verkoop gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel