Zeilboot Team Heiner gekapseisd en gezonken

LELYSTAD • Ma 27 augustus 2018 | 16:48 • Maandag 27 augustus 2018 | 16:48

Een zeilboot van Team Heiner uit Lelystad is maandagochtend gekapseisd en gezonken op de Noordzee. Dat gebeurde tijdens een vaartocht van het Zeeuwse Breskens naar Den Haag. Niemand raakte daarbij gewond.

De kiel van de boot, een Maxfun 35, is afgebroken. Een reddingboot van de Kustwacht ving de twee opvarenden van de zeilboot op. Medewerkers van de Kustwacht probeerden de boot mee naar de kust te slepen maar dat mislukte. De boot zonk. 

De zeilboot werd bestuurd door Team Heiner Talents. Dit zijn jonge, ambitieuze zeilers tussen de 18 en 23 jaar die van wedstrijdzeilen houden. Zij volgen een driejarige opleiding. In een bericht op Facebook staat dat de zeilers zeer goed hebben gehandeld. Zij vertelden dat ze veel hebben gehad aan de overlevingstraining die zij hebben gevolgd. 

Navigatiewaarschuwing


De Kustwacht heeft een navigatiewaarschuwing uitgestuurd. Het zeiljacht ligt net onder het wateroppervlak en is daarmee gevaarlijk voor andere boten die daar varen. Een berger gaat later proberen om de boot weg te halen. 

Verzekeringskwestie


Maandagavond werden de twee zeilers opgevangen in het hoofdkwartier van Team Heiner in Flevo Marina in Lelystad. Volgens een woordvoerder van het bedrijf wil nog even niemand reageren op het ongeluk. "Het is nu een verzekeringskwestie en we willen eerst precies weten van de zeilers wat er is gebeurd. Ook moet de boot eerst worden geborgen voordat we iets kunnen melden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel