Brand Lange Nering vermoedelijk gevolg van wietplantage

EMMELOORD • Di 28 augustus 2018 | 10:32 • Dinsdag 28 augustus 2018 | 10:32

De grote brand in een woning aan de Lange Nering in Emmeloord is vermoedelijk ontstaan door het vlam vatten van een wietplantage. De brandweer spreekt over een leegstaand pand, maar de eigenaar van het gebouw laat weten dat hij wel elke maand huur betaald krijgt.

Op dit moment kan hij geen contact krijgen met de huurder. Hij spreekt dan ook zijn vermoeden uit dat er een wietplantage aanwezig was. Ook door de ramen van het uitgebrande gebouw zijn voorwerpen te zien, die duiden op de aanwezigheid daarvan.

Officieel wil de politie nog geen uitspraken doen over de oorzaak van de brand. Dit omdat er eerst technisch onderzoek moet plaatsvinden. Voordat dit kan gebeuren, moet vastgesteld worden of de constructie van het gebouw nog stabiel is. Er zijn zorgen dat een schoorsteen op het dak mogelijk kan afbrokkelen.

De winkels Holland & Barrett, LinGerie, en BoekenVoordeel zijn als gevolg van de brand dinsdagochtend niet opengegaan. In het pand van BoekenVoordeel is te zien dat er water op de vloer ligt. Bij LinGerie, dat recht onder het uitgebrande pand ligt, is de schade vermoedelijk nog groter. 

Bewoners van naastgelegen huizen mochten dinsdagochtend even hun woningen in om spullen op te halen. Ze worden voorlopig opgevangen in het Van der Valk Hotel. De gemeente laat weten dat het gaat om zeven personen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel