Sponsors gezocht voor opknappen unieke stoomboot

DRONTEN • Wo 29 augustus 2018 | 20:31 • Woensdag 29 augustus 2018 | 20:31

Kees Hellinga uit Zeewolde is op zoek naar geld om een antieke stoomboot te restaureren. Hellinga is sinds zijn tiende gek van alles wat te maken heeft met stoomschepen. Toen hij begin juni samen met een vriend een stoomsleepboot uit 1908 kocht, leek dan ook een droom uit te komen. 

Daar kwam al snel verandering in. Ondanks een keuringsrapport bleek de stoomketel kapot te zijn, maar garantie zit er niet op. De boot ligt nu  langs de kade bij het Mechanisch Erfgoed Centrum in Dronten. 

Unieke ketel


De ketel die er nu in zit, is uniek. Een vervangende ketel moet speciaal gemaakt worden en dat kost zo'n 100.000 euro. Dat geld hebben Kees en zijn kompaan niet. Daarom hopen ze een subsidie te krijgen en via sponsoren geld op te halen. Ook zoeken ze enthousiastelingen die mee willen helpen aan de boot. "Timmermannen, lassers, schilders, alles kunnen we gebruiken",  vertelt de 22-jarige Kees. Maar ook specifieke oude onderdelen zijn welkom. 

Stichting


"De mensen mogen dan straks natuurlijk ook meevaren, dat is wel het leuke ervan", zegt hij er achteraan. Het is de bedoeling een stichting op te richten die het onderhoud en de restauratie op zich gaat nemen. Uiteindelijk hopen ze het schip in te kunnen zetten bij verschillende evenementen in het land. Het schip zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor de intocht van Sinterklaas.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel