Verbouwing De Aardbei klaar; bewoners krijgen sleutels

ALMERE • Vr 31 augustus 2018 | 12:14 • Vrijdag 31 augustus 2018 | 12:14

Zo’n 80 huurders van het gebouw De Aardbei in Almere Stad krijgen vandaag de sleutel van hun nieuwe woning. Het afgelopen jaar is het kantoorpand getransformeerd tot wooncomplex met studio’s en appartementen.

De woningen zijn specifiek bedoeld voor jongeren. Alleen mensen tot en met 27 jaar oud kwamen in aanmerking voor een huurcontract. Ze mogen er maximaal 5 jaar blijven wonen. Na die tijd komt de woning beschikbaar voor een volgende generatie starters. Het rode gebouw aan de Cinemadreef werd vroeger gebruikt door de Pabo, tandartsenopleiding ACTA, en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente.

Grote belangstelling


De belangstelling voor de 57 studio's en 25 appartementen was met 700 inschrijvers erg groot. Lang niet iedereen kwam zomaar in aanmerking voor een woning. Verhuurder Socius Wonen wil van het gebouw ‘meer maken dan alleen een wooncomplex.’

Van bewoners wordt verwacht dat ze zich inzetten voor elkaar en geregeld de handen uit de mouwen steken. Dat is ook te zien aan de inrichting van het gebouw, zo is de voormalige collegezaal gehandhaafd en vanaf nu een ontmoetingsplaats.

De huurprijs varieert van 409 euro voor de goedkoopste studio tot 709 euro voor het duurste appartement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel