Burgemeester had 'persoonlijke gesprekken' met familie Michael P.

ZEEWOLDE • Vr 31 augustus 2018 | 17:02 • Vrijdag 31 augustus 2018 | 17:02

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde heeft tijdens de zoektocht naar het lichaam van de vermoorde Anne Faber geregeld contact gehad met de familie van de destijds verdachte Michael P. Het ging om hele persoonlijke gesprekken zei Gorter vrijdagmiddag tijdens Het Gesprek met... in Dit is Flevoland.  

De zaak had grote impact op de gemeenschap vertelde Gorter. P. is opgegroeid in Zeewolde en in het dorp wonen familieleden en bekenden. "Er moest alle aandacht zijn voor de familie van Anne Faber. Op dat moment hebben we de familie van P. niet allerlei aandacht gegeven. Maar nu, zoveel maanden later, kan ik wel zeggen dat we toen ook contact hebben gehad." Volgens Gorter was ook de familie van P. slachtoffer in deze zaak. 

Het is een zwarte bladzijde voor Zeewolde. "Geen enkele gemeente wil dit. Dit is het meest zwarte scenario wat je hebt. We moeten ermee leven dat tot in de lengte van dagen Zeewolde gekoppeld wordt aan Anne Faber. Maar we hebben het met elkaar wel op een hele nette manier gedaan denk ik. Bijvoorbeeld door het vlindermonument", aldus Gorter. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel