Violiste Hawijch Elders (19) indrukwekkend tijdens Havenkom concert

ALMERE • Zo 2 september 2018 | 15:15 • Zondag 2 september 2018 | 15:15

Het Yakult Havenkom Concert zaterdagavond was een aaneenschakeling van bekende operawerken, uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam. Hoogtepunt vormde het optreden van de 19-jarige violiste Hawijch Elders.

Zij kreeg een minutenlange staande ovatie van het massaal toegestroomde publiek. Alle beschikbare drieduizend gratis stoelen waren bezet. Volgens de organisatie zijn er zo’n 5000 mensen op het concert afgekomen. Wie niet kon zitten, keek staand of via grote schermen naar de optredens.

Dynamische orkestleider


De 29-jarige dirigent Maxim Emelyanychev leidde dynamisch het orkest dat operawerken speelde van onder meer Puccini, Verdi en Offenbach. Presentator Gregor Bak gaf daarbij de nodige tekst en uitleg. Het afsluitende Nessun Dorma met sopraan Soojin Moon-Sebastian, de tenor Paulo Ferreira en mezzosopraan Maria Riccarda was een overweldigende afsluiter van het concert.

Naast het klassieke concert waren in de havenkom lokale horecaondernemers aanwezig met proeverijen.

Live uitgezonden


Omroep Flevoland zond het concert live uit. Deze uitzending is helaas niet terug te kijken, omdat de omroep daar geen rechten voor heeft.

Foto's: Feenstra Fotografie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel