Poppodium Underground verder als Corneel

LELYSTAD • Di 4 september 2018 | 14:20 • Dinsdag 4 september 2018 | 14:20

Poppodium Underground in Lelystad gaat verder onder een nieuwe naam. Het bestuur van het poppodium heeft gekozen voor Corneel.

Volgens manager Bart Drost past Corneel uitstekend bij de wens van het poppodium om een frisse, huiselijke sfeer te creeëren. Corneel is afgeleid van Cornelis. "We zijn van en voor Lelystad en daarom hebben we ons vernoemd naar de oprichter van de stad", zegt Drost refererend aan Cornelis Lely.

'Underground verdroeg geen daglicht'
De organisatie schreef begin dit jaar een wedstrijd uit voor een nieuwe naam. "De naam Underground wordt soms geassocieerd met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen", zegt Drost. De wedstrijd leverde ruim 300 inzendingen op. "Corneel zat er niet tussen maar wel iets wat er op leek. Dat bracht ons bij onze keuze."

De nieuwe naam wordt officieel gelanceerd op 7 september met een speciaal feest. De Lelystadse Kimberly Maasdamme heeft dan de eer als eerste op te treden in Corneel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel