Speeltoestellen De Veste verwijderd om veiligheid

LELYSTAD • Wo 5 september 2018 | 10:47 • Woensdag 5 september 2018 | 10:47

De speeltoestellen in de Lelystadse wijk De Veste zijn weggehaald vanwege de veiligheid. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dinsdag was er grote verbijstering bij omwonenden omdat de speeltoestellen zonder uitleg weggehaald waren.

De gemeente geeft toe dat ze is vergeten de mensen in te lichten. "Waar het precies misgegaan is, weten we niet. We zorgen ervoor dat er vandaag of morgen nog een brief bij de bewoners op de mat ligt met uitleg over de verwijdering van de toestellen," aldus de woordvoerder.

"We zijn bezig met groot onderhoud in de wijken. Uit veiligheidscontroles bleek dat de toestellen niet meer veilig waren en daarom zijn ze weggehaald." Over twee weken worden er nieuwe toestellen voor in de plaats gezet.

Ook op andere plekken in Lelystad zijn speeltoestellen verwijderd vanwege de veiligheid. Daarover worden de bewoners volgens de gemeente wel meteen ingelicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel