Zorgboerderij onder verscherpt toezicht

EMMELOORD • Do 6 september 2018 | 13:45 • Donderdag 6 september 2018 | 13:45

Zorg- en woonboerderij 't Boerenerf, locatie Emmeloord is voor drie maanden onder verscherpt toezicht geplaatst. De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd neemt die maatregel, omdat het de zorgboerderij de afgelopen twee jaar niet is gelukt bepaalde zaken op orde te brengen.

Vanaf 2016 heeft de inspectie drie bezoeken aan 't Boerenerf gebracht. Bij het eerste bezoek werden veel tekortkomingen vastgesteld. Bij het laatste bezoek, op 1 april dit jaar, stelde de inspectie vast dat de continuïteit, veiligheid en kwaliteit van de zorg nog steeds niet gegarandeerd is.

Zo worden cliëntendossiers niet structureel bijgewerkt, is de medicijnveiligheid niet goed geregeld en kunnen medewerkers cliënten soms niet goed genoeg uitleggen waarom ze niet van de zorgboerderij weg mogen. Op de locatie Emmeloord verbleven in mei van dit jaar 10 cliënten.

Het baart de Inspectie zorgen dat 't Boerenerf in april zelf meldde dat alles weer op orde was, terwijl dat in werkelijkheid op 4 van de 5 getoetste thema's niet het geval was. De Inspectie heeft er geen vertrouwen in dat de Raad van Bestuur van 't Boerenerf de benodigde verbetering zelf kan doorvoeren. Om die reden is de zorg- en woonboerderij dus nu onder verscherpt toezicht geplaatst.

Tollebeek

Zorg- en woonboerderij ’t Boerenerf is in 2007 gestart met dagopvang. Begin 2013 werd dit uitgebreid met het aanbieden van kleinschalig wonen. Sinds 2014 kreeg 't Boerenerf ook een vestiging in Tollebeek. Over de kwaliteit van de zorg op die locatie heeft de Inspectie zich niet uitgesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel