Meer woonruimte voor arbeidsmigranten

NOORDOOSTPOLDER • Za 8 september 2018 | 11:59 • Zaterdag 8 september 2018 | 11:59

Er mogen meer arbeidsmigranten in het buitengebied van Noordoostpolder worden gevestigd. Het provinciebestuur steunt het plan van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder om de huisvesting van buitenlandse arbeiders uit te breiden. Dat houdt in dat het aantal boerderijen met 150 huisvestingsplaatsen van 10 naar 15 mag. En dat per locatie maximaal 150 arbeiders mogen wonen. Dat zijn er nu nog 100.

Grote economische betekenis
Omdat het om ontwikkelingen in het landelijk gebied gaat, heeft de gemeente instemming van de provincie nodig. Volgens de provincie "hebben arbeidsmigranten grote economische betekenis voor de glastuinbouw en de seizoensarbeid in de bollen- en fruitteelt in de Noordoostpolder".

Schokbetonschuren
Om sociale redenen zijn de mogelijkheden voor goede huisvesting in de dorpen beperkt. De provincie wil ook voorkomen dat te veel buitenlandse werknemers over het landelijk gebied worden verspreid. Het doel is om arbeidsmigranten in grotere concentraties in het buitengebied te huisvesten. Een manier om dat voor elkaar te krijgen is om naast het type Wieringermeer-boerderij ook erven met schokbetonschuren geschikt te maken voor bewoning.

Werkbezoek
Statenleden van de provincie Flevoland gaan woensdag op werkbezoek naar een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten aan de Vollenhoverweg in Marknesse. De initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om de bestaande huisvesting van 100 arbeidsmigranten naar 150 uit te breiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel