Jeroen Krabbé: "Dit ziekenhuis is een fijne filmlocatie"

EMMELOORD • Zo 9 september 2018 | 13:28 • Zondag 9 september 2018 | 13:28

Het Dokter Jansencentrum in Emmeloord is volgens acteur Jeroen Krabbé een prettige plek om een film op te nemen. De tweede etage van het ziekenhuis werd de afgelopen dagen gebruikt als filmset voor de nieuwe Nederlandse film 'Shit Happens'.

Volgens Krabbé is het zo fijn omdat het zo stil is. "Het is echt doodstil. Dat is voor de concentratie op de scène's die je moet filmen heel prettig. Ook is alles vlak bij elkaar, zoals de make-up en kleding."

Het ziekenhuis wordt vaker gebruikt als filmlocatie, omdat er delen van het gebouw leeg staan. Dat maakt het voor filmproducenten makkelijker om hier opnames te maken. Eerder was het ziekenhuis al het decor voor de RTL-televisieserie Centraal Medisch Centrum.

'Shit Happens' gaat over een gezin met vier volwassen kinderen. Elk jaar maken zij een foto bij de Euromast. Dit jaar komt de vader van het gezin niet opdagen. Dan blijkt dat hij de weg kwijt is, omdat hij al een jaar Alzheimer heeft. Dat is voor de kinderen stil gehouden. De familie moet hiermee leren omgaan.

Omdat de vader in de film gevallen is, ligt hij in het ziekenhuis. Die scène's worden dus in Emmeloord opgenomen. De film verschijnt in het najaar van 2019 in de bioscoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel