HISWA tevreden: circa 25.000 bezoekers

LELYSTAD • Zo 9 september 2018 | 18:00 • Zondag 9 september 2018 | 18:00

De eerste editie van de HISWA te water botenbeurs in Lelystad heeft naar verwachting 25.000 bezoekers getrokken. Exacte cijfers heeft de organisatie nog niet, maar het evenement heeft volgens directeur Arjen Rahusen in elk geval de 22.000 bezoekers van vorig jaar in Amsterdam overtroffen. Die beurs duurde toen zes dagen, de Lelystadse editie vijf dagen.

De nieuwe locatie in de Bataviahaven heeft aan de verwachtingen voldaan. Met ruim 250 boten aan de steigers lag de haven goed vol.
Volgens Rahusen hebben de exposanten goede zaken gedaan en zijn er diverse jachten en sloepen verkocht.

Geregeld proefgevaren
Ook is er geregeld gebruik gemaakt van de mogelijkheid om proef te varen op het Marker- en IJsselmeer. Dat was één van de attracties van de locatie Lelystad, want in Amsterdam was proefvaren niet mogelijk.
Er wordt nog geëvalueerd of er misschien meer 'testboten' buiten het exposantengebied moeten liggen, zodat ze sneller beschikbaar zijn voor proeftochtjes.

Parkeerprobleem
De grote toestroom van bezoekers zorgde op zaterdag en zondag voor een parkeerprobleem. Omdat het ook in Batavia Stad druk was, waren er te weinig parkeerplekken. Als alternatief is toen de Oostvaardersdijk voor de woonwijk Suyderseeboulevard ingericht als parkeerterrein, zo zei wethouder John van den Heuvel. Voor de editie van volgend jaar zal er zeker naar extra parkeerplekken worden gekeken.

De editie 2019 vindt plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 september.

[https://twitter.com/HISWAtewater/status/1038818918092222464]







WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel