Stadhuispromenade moet stadspark worden

ALMERE • Ma 10 september 2018 | 11:21 • Maandag 10 september 2018 | 11:21

De Stadhuispromenade in Almere moet een stadspark worden. De Stadhuispromenade ligt tussen het stadhuis en de bibliotheek. Hier staat twee keer per week de markt, maar dat gaat in de toekomst veranderen. De gemeente wil de betegelde vlakte de komende jaren veranderen in een groen gebied waar bezoekers van het centrum terecht kunnen.

Hoe het park er exact uit komt te zien, is nog de vraag. Daarvoor kunnen bewoners tot 30 september hun ideeën inzenden. Om de verandering alvast wat zichtbaar te maken, zijn op de grond groene en roze bomen geschilderd. Op basis van de inzendingen wordt volgend voorjaar een ontwerp gemaakt onder leiding van Lola Landscape Architects.

Broodje eten en spelende kinderen
Inmiddels heeft een aantal mensen al een suggestie ingediend. Zij zien vooral een groene oase voor zich met bijvoorbeeld een vijver of een fontein. Ook mogen zitplekken niet ontbreken om te kunnen relaxen, een broodje te eten of met kinderen te kunnen spelen. Naast een speeltoestel voor de jeugd, willen sommigen ook een schaakbord of een jeu de boulesbaan. Verder zou het fijn zijn als er wat horeca bijkomt. De suggesties variëren van een theehuis tot een foodtruck.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel