Vertelavond op de begraafplaats Lelystad, verhalen over gewone mensen

LELYSTAD • Ma 10 september 2018 | 17:01 • Maandag 10 september 2018 | 17:01

De zoon van Magdalena Charlot uit Lelystad was 28 toen hij overleed. Het was 2006. Nu 12 jaar later is Charlot een van de verhalenvertellers op de begraafplaats in Lelystad.

Tijdens twee speciale avonden is er een rondleiding langs verschillende graven en bij enkele wordt stilgestaan en kan een nabestaande iets vertellen. Initiatief van de avonden komt van Ger Koreman, die op deze manier toehoorders wil laten zien dat de dood niet alleen maar eng is.

Gewoon maar toch bijzonder
"En voor de vertellers kan het ook belangrijk zijn voor de verwerking van het verdriet", aldus Koreman. Koreman heeft al eerder rondleidingen gegeven langs graven van bekende mensen uit Lelystad, maar kiest deze keer heel bewust voor gewone inwoners. "Gewoon maar toch bijzonder, zoals de zoon Remco van Magdalena Charlot."

Letterlijk even stilstaan
Charlot uit Lelystad schreef al eerder een boek over haar zoon, maar op de begraafplaats vertellen over haar kind voelt extra speciaal. "Wat ik vooral mooi vind, is dat mensen nu letterlijk even stilstaan bij mij zoon, even aan hem denken. Dat doet mij goed", vertelt Charlot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel