VVD: zonnepanelen mogen niet tot hogere OZB leiden

NOORDOOSTPOLDER • Ma 10 september 2018 | 22:13 • Maandag 10 september 2018 | 22:13

Zonnepanelen op een huis mogen in Noordoostpolder niet leiden tot een hogere jaarlijkse onroerend zaak belasting. Dat vindt de VVD in Noordoostpolder. De partij denkt dat de OZB voor huishoudens hoger kan uitvallen, omdat de waarde van de zonnepanelen door gemeenten mag worden meegenomen in de bepaling van de WOZ-waarde van een huis.

Volgens de VVD past dit niet in het plan van de gemeente Noordoostpolder om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. De partij voorziet bovendien veel administatieve rompslomp. Omdat zonnepanelen in 10 tot 12 jaar worden afgeschreven, zou de gemeente elk jaar per woning de waarde van de zonnepanelen moeten vaststellen. De VVD denkt dat dit tot 'een enorm getouwtrek' zal leiden.

Uitspraak hof
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs bepaald dat zonnepanelen tot de waarde van het onroerend goed kunnen worden gerekend en dus mogelijk meetellen in de bepaling van de WOZ-waarde en daarmee een hogere OZB.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel