'Wasstraat discrimineert met Ladies Day'

DRONTEN • Di 11 september 2018 | 15:46 • Dinsdag 11 september 2018 | 15:46

Pitstop Carwash in Dronten is door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland op de vingers getikt vanwege hun 'Ladies Day'. Op woensdag krijgen vrouwelijke automobilisten twee euro korting op een wasbeurt, en mannen niet.

Bureau Gelijke Behandeling kreeg een melding over de wasstraat en schreef de eigenaar een brief met het verzoek om te stoppen met het speciale vrouwentarief. Het maken van onderscheid op grond van iemands geslacht is bij het aanbieden van een product of dienst in strijd met het gelijkheidsbeginsel en dus ook bij wet verboden.

Eigenaar Alwin Koops is niet onder de indruk van de brief en wil gewoon doorgaan met Ladies Day. "In de wasbranche is Ladies Day heel gebruikelijk en ik bied het juist aan als een stukje service voor dames die wat drempelvrees ervaren in de wasstraat." Naar aanleiding van de brief geeft hij morgen, de eerstvolgende Ladies Day, vier euro korting in plaats van twee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel