Politici positief na werkbezoek aan polenhotel Marknesse

MARKNESSE • Wo 12 september 2018 | 17:22 • Woensdag 12 september 2018 | 17:22

Gemeentelijke en provinciale politici hebben woensdag een werkbezoek gebracht aan het polenhotel aan de Vollenhoverweg bij Marknesse. Er liggen plannen op tafel om het maximum aantal mensen dat in zo’n onderkomen mag wonen te verhogen van 100 naar 150.

De gemeente Noordoostpolder en het provinciebestuur steunen dat initiatief, maar de verschillende politieke fracties in Provinciale Staten moeten zich er nog over uitspreken.

Het pand aan de Vollenhoverweg bevat twaalf verschillende appartementen. In elk daarvan wonen zo’n acht personen. In de uitbreiding die eigenaar Martin Daniels wil realiseren moeten appartementen voor maximaal twee personen komen. Bij arbeidsmigranten die langere tijd in Nederland verblijven is behoefte aan wat meer privacy en ruimte.

Bij de aanwezige politici waren woensdag positieve geluiden te horen. Al waren slechts vijf van de twaalf fracties vertegenwoordigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel