Eerste 83 asbestvrije daken opgeleverd

LELYSTAD • Za 15 september 2018 | 14:28 • Zaterdag 15 september 2018 | 14:28

Het is feest in de Lelystadse straat Haf. De afgelopen jaren zijn er in de straat 83 daken asbestvrij gemaakt. Gisteren werden ze officieel opgeleverd en dat was reden voor een barbecue.

In 2016 begonnen de werkzaamheden aan de daken. Vorig jaar moesten deze nog een tijd gestaakt worden, wegens vleermuizen en mussen. "De aanloop was zwaar en we hebben er allemaal wel ergernis aan gehad", vertelt projectmanager Dennis Kuijper, die de renovatie positief wil afsluiten. "Vandaar dat we nu ook een mooi eindfeest geven voor de bewoners."

De asbestdaken in Haf zijn de eerste in Lelystad die op grote schaal worden vervangen. "De daken waren al ruim dertig jaar oud en waren dus echt wel aan vervanging toe. Dus het is voor de bewoners ook fijn dat de daken er nu weer dertig jaar tegenaan kunnen", legt Kuijper uit.

Lelystad telt ruim 1200 huizen met asbestdaken. Die moeten van het Rijk voor 2024 zijn vervangen. "We zijn inmiddels al begonnen in Jol en we hebben ook al aanspraak in Almere om te beginnen aan huizen", aldus Kuijper.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel