Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

ALMERE • Za 15 september 2018 | 15:58 • Zaterdag 15 september 2018 | 15:58

Wie heeft het in zich om brandweerman te worden? Om die vraag te beantwoorden hield Brandweer Flevoland vandaag een selectiedag.

23 potentiële nieuwe vrijwilligers kregen op de kazerne in Almere verschillende opdrachten. Zo kregen de deelnemers een conditietest, moesten zij zo snel mogelijk brandweerslangen uitrollen en kregen ze oefeningen op grote hoogte. Trainers van de Brandweer Flevoland noteerden hoe de kandidaten het er van af brachten.

Brandweer Flevoland zoekt nieuwe vrijwilligers voor alle stations. Maar vooral de posten in de Noordoostpolder kampen met een tekort. De brandweer en de gemeente Noordoostpolder riepen daarom afgelopen lente inwoners op zich te melden als vrijwilliger. Volgens Richard Bos van Brandweer Flevoland heeft de brandweer daar ongeveer 15 nieuwe mensen nodig. 'Dat aantal halen we vandaag niet, maar dan houden we binnenkort weer nieuwe selectiedag.'

Bos schat in dat ongeveer de helft van alle deelnemers aan de selectiedag echt als vrijwillig brandweerman aan de slag zal kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel