Na 10 jaar nog steeds geen theehuis Zuigerplasbos

LELYSTAD • Zo 16 september 2018 | 18:59 • Zondag 16 september 2018 | 18:59

Een horecavoorziening in het Zuigerplasbos in Lelystad heeft alleen kans van slagen als er ook overnacht mag worden. Dat zegt makelaar Wim Voerman. Hij probeert al tien jaar een ondernemer te vinden, die op een kavel in het park een theehuis of andere horecagelegenheid wil beginnen.

De kavel is eigendom van Staatsbosbeheer, die de grond in 1981 in erfpacht heeft gegeven aan een Lelystadse ondernemer, die er een theehuis wilde beginnen. Maar dat is nooit gelukt.

Kansrijke locatie
De plek is op papier kansrijk, want in het Zuigerplasbos komen dagelijks veel Lelystedelingen en de kavel ligt vlakbij een parkeerplaats. Nadeel is dat de locatie aan de oostzijde van het bos ligt in plaats van aan de westzijde met vlakbij Bataviastad. Ondernemers zouden dus liever aan die kant van het Zuigerplasbos met horeca beginnen.

Bestemmingsplan
Dat het niet wil lukken komt volgens Voerman vooral door voorwaarden in het bestaande bestemmingsplan en de erfpacht die op de kavel ligt. Het bestemmingsplan staat slechts een restaurant toe dat eenvoudige maaltijden serveert.
Initiatieven om bezoekers te laten overnachten zijn eerder onderzocht, maar liepen steeds stuk op het bestemmingsplan en op investeringen in ontbrekende nutsvoorzieningen.

Staatsbosbeheer geeft aan niet te willen afwijken van het bestemmingplan. Ook wordt de bestaande erfpacht pas in 2021 herzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel